Veelgestelde vragen garagepoortopener.

Voor welk type garagepoorten is een garagepoortopener geschikt?
De automatische garagepoortopeners uit de HBJR-serie zijn geschikt voor onderstaande garagepoorten. Onze poortopeners zijn niet geschikt voor binnen de gevel blijvende kantelpoorten. De minimale ruimte boven de garagepoort moet 4 centimeter zijn. 

Buiten de gevel draaiende kantelpoorten          Sectionaalpoorten             Niet geschikt: binnen de gevel draaiende kantelpoorten
                                                                                  

Tot welke hoogte kan een garagepoort geopend worden?
De lengte van de rails bij een HBJR-600 en HBJR-800 is 3 meter. Hiermee kunt u garagepoorten tot een hoogte van ~2,40 meter volledig openen. De rails van de HBJR-800 is ook leverbaar met een lengte van 3,3 meter (hoogte tot 2,70 meter).

De lengte van de rails bij een HBJR-1000, 1200 en 1500 is 3,3 meter. Hiermee kunt u garagepoorten tot een hoogte van ~2,70 meter volledig openen. De rails is op aanvraag ook leverbaar met een lengte van 3,9 meter (hoogte tot 3,30 meter).

De hoogte van de rails is 3 cm en de breedte 7,5 cm.  

Wat is het verschil tussen een ketting of tandriem aangedreven garagepoortopener?
Een garagepoortopener kan worden gekocht met twee type aandrijvingen. Aangedreven door een ketting of een tandriem. Standaard worden de garagepoortopeners geleverd met een ketting aandrijving. Deze sterke en robuuste ketting zorgt ervoor dat u jarenlang onderhoudsvrij uw garagepoortopener kunt gebruiken. Deze aandrijving heeft echter als nadeel dat u deze wat zult horen tikken bij gebruik van de garagepoort motor. 
 
  

Een alternatief op de ketting aangedreven garagepoortopener is de variant met een getande riem. Een tandriem is net zo sterk en onderhoudsvrij als een garagepoortopener met een ketting, maar heeft als groot voordeel dat deze vrijwel geruisloos uw garagepoort opent en sluit. Ideaal voor bijvoorbeeld garages aan huis! 

Zijn de poortopeners gecertificeerd?
De automatische poortopener beschikt over CE en TÜV Sud certificatie.
      

Wat gebeurt er als er iets, bij het sluiten, onder de garagepoort staat? (de gevoeligheid van de obstructiebeveiliging is instelbaar)

Hoe monteert u de HBJR garagepoortopener?


Hoe stelt u de HBJR garagepoortopener in?

Hoe leert u een handzender of draadloze drukknop in op de HBJR garagepoortopener motor?

Reageert de motor niet na het instellen van de motor en handzenders? 
In 99% van de gevallen, is dan onderstaande de oplossing. De motor is nu in een ''veiligheidsmodus''. Goed opletten met het afstellen van de open stand dat u stopt wanneer de garagedeur voldoende open is. Niet te ver open tegen het einde van de rails/motor aan instellen. Ook met het instellen van de dicht positie op letten dat u de garagedeur niet te hard tegen de grond aan laat komen. Stop met het indrukken van pijl naar beneden ongeveer 2cm voordat de garagedeur de grond raakt. Sluit de laatste 2cm door een aantal keer kort op de pijl naar beneden te drukken. Dan kan je garagedeur op het laatst gedoseerd laten sluiten. 

Na het inleren van de poortopener werken de handzenders niet direct - Op het display staat code C. Wat te doen?
1. De vier moertjes, waarmee u de motor aan de rails heeft bevestigd losser draaien. De motor er even af en dan opnieuw erop zetten, maar de moertjes iets minder vast (handvast). 

2. De garagepoortopener niet op de meest maximale open positie inleren. U kunt stoppen met het indrukken van UP, zodra de garagepoort voldoende open is en niet verder door inleren tegen het einde van de rails aan. Probeer dit bij het inleren van dicht positie ook goed te timen, dus de garagepoort niet te hard tegen de grond laten lopen. 

3. De ketting/riem is te strak afgesteld. U kunt dit afstellen middels de veer voorop de rails.


Hoe gaat mijn garagepoort na installatie op slot?
Uw garagepoort wordt na plaatsing van een poortopener vergrendeld op de motor van de garagepoortopener. Dit betekent concreet dat het hele systeem (steunen/beugels) met geweld kapot getrokken moet worden, wil de garagepoort geforceerd kunnen worden. Met grof geweld is het uiteindelijk wel te forceren. Wanneer u langere tijd bent, is het uiteraard wel mogelijk de poortopener te ontgrendelen en het originele slot weer even te gebruiken. 

Hoe kunt u de garagepoort openen wanneer de stroom is uitgevallen of de garagepoortopener een defect heeft?
Wanneer u  geen tweede toegangsmogelijkheid tot de garage heeft, kunt u in dat geval de garage niet in. Om dergelijke situaties te voorkomen kunt u een noodontgrendelingsslot installeren of een back-up accu (bij een defect biedt dit ook geen uitkomst). 


Waarom heeft u vier knoppen op de afstandbediening en waar kunt u deze voor gebruiken?
Standaard is de bovenste knop van de handzender ingeleerd. De linker en de rechter knop zijn te gebruiken wanneer u meerdere garagepoorten naast elkaar heeft en deze op 1 handzender wilt bedienen. De knop met het slotje dient als extra beveiliging. De garagepoortopener kan met deze optionele functie niet met 1 druk op de knop geopend worden. Eerst dient de knop met het slotje ingedrukt te worden en vervolgens de andere ingeleerde knop. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u de handzender veel in uw broek heeft.  

 Bekijk onze productvideo's

Video's

© 2012 - 2023 HBopeners.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel