Veelgestelde vragen poortopener. 
Draaipoorten kunnen geautomatiseerd worden met twee soorten motoren: lineaire motoren of knikarmmotoren.

Een lineaire poort- of hekopener heeft een spindel die in- of uitschuift, waardoor de poortvleugel in beweging komt.  Een lineaire poortopener wordt bevestigd aan de kant waar de poortvleugel naar toe draait. Meestal is dat de binnenkant. Een lineaire hekopener kan snel en eenvoudig worden gemonteerd.

Hangen de poortvleugels tussen gemetselde kolommen? Dan is het lastig om een lineare poortopener te monteren en kunt u beter een knikarmopener kiezen. Een knikarmopener opent de vleugel door deze te duwen of trekken. Een knikarm bestaat uit twee delen die in het midden scharnieren. Een poortopener, hekopener of knikarmopener kan eenvoudig op uw poort worden gemonteerd. 

Op welk type poorten is een poortopener te installeren?
Onze poortopeners zijn geschikt voor naar binnendraaiende poorten en naar buitendraaiende poorten. Daarnaast is een poortopener ook te installeren op openslaande garagepoorten. Wanneer u de motoren volledig ingeschoven op uw poort monteert, zullen ze naar buiten opendraaien. Wanneer u de motoren volledig uitgeschoven op het poort monteert, zullen ze naar binnen draaien. 

U heeft op de poeren/palen van de poort minimaal 6 cm ruimte nodig om de steunen van de poortopener op te bevestigen. 

Let op bij onderstaand type poort scharnieren; als de hek scharnieren op de paal naar voren uitsteken. Het is belangrijk dat de steunen van de motoren altijd naast en voor uw poort scharnieren worden geplaatst. U moet in dat geval minimaal de dikte van de scharnieren toevoegen aan de motor steun. Ook moet de motor steun dus verder naar links of rechts op de paal gemonteerd worden. U kunt dit ook voor een groot deel oplossen door bij een Easyswing de XL steunen te monteren. Deze steunen worden standaard bij Granswing meegeleverd. 

Houdt de poortopener de poortdelen gesloten na installatie?
Uw poort wordt na plaatsing van een hekopener vergrendeld op beide motoren van de poortopener. De motoren zijn in staat de poorten goed afgesloten te houden en zal alleen met grof geweld geforceerd kunnen worden. Er zit standaard wel iets speling op. Dus ook wanneer er veel wind op uw poort staat, kan er iets speling op komen. Wanneer u uw poort extra wilt vergrendelen, kunt u ons elektrisch slot monteren. Met dit slot valt er een pin in de grond en kan worden bediend op de handzender van de poortopener.   

Wat zijn de veiligheidsregels t.a.v. elektrische poortopeners?
De schuifpoortopeners en hekopeners op zich hebben allen een veiligheidscertificaat en een CE toelating. Dit betreft echter alleen de motor zelf. De motor gaat deel uitmaken van een poort met een draaisysteem en een motor. Dan wordt het een andere situatie. Er bestaat een bewegend geheel waar een beknelling kan ontstaan. Onze 24v systemen beschikken standaard over obstructiebeveiliging. De gevoeligheid hiervan is instelbaar in verschillende gradaties via de printplaat. Wij raden dan ook aan om de poort of het hek te beveiligen met fotocellen en te voorzien van een noodstop zodat de motoren altijd gestopt kunnen worden. Maak een overwogen risico inschatting voor montage en gebruik van de poortopener. Gaat u gebruik maken van automatisch sluiten? Gaan er veel verschillende personen/objecten gebruik maken van het systeem etc?

Een set fotocellen kan gebruikt worden als beveiliging van het draaigebied van de poort. Deze worden geplaatst tussen de poortpalen en achter de poort wanneer deze geopend is. Het gehele draaigebied van de poort is dan beveiligd. Wanneer zich binnen het draaigebied van de poort een obstakel bevindt, zal de poort zal daarop reageren. 
https://www.hbopeners.be/a-35765143/toebehoren-poortopener/fotocellen/#description
https://www.hbopeners.be/a-54339013/toebehoren-poortopener/fotocel-met-reflector/#description

Hoe kan ik mijn poort openen wanneer de stroom is uitgevallen of de poortopener een defect heeft?
Standaard worden bij de automatische poortopener twee setjes sleutels meegeleverd. Met deze sleutels kunt u beide motoren los van elkaar ontgrendelen, waardoor u uw poort altijd handmatig nog kunt bedienen.  

Waarom heb ik vier knoppen op de afstandbediening en waar kan ik deze voor gebruiken?
Standaard is de A-knop (linksboven) van de handzender ingeleerd om beide poortdelen te openen. Standaard is de B-knop (rechtsboven) van de handzender ingeleerd om een enkel poortdeel te openen, de voetgangersdoorgang. De onderste twee knoppen zijn te gebruiken wanneer u meerdere poorten heeft en deze op 1 handzender wilt bedienen. Eventueel is middels montage van een extra externe ontvanger ook uw garagepoortopener met een van deze knoppen te bedienen. 

Hoe wordt de poortopener ingeleerd en de begin- en eindpositie van de motoren bepaald? 
1a. Bij een naar binnendraaiende poort moeten beide armen volledig uitgeschoven op de poort gemonteerd worden. 
1b. Bij een naar buitendraaiende poort moeten beide armen volledig ingeschoven op de poort gemonteerd worden. 

Tip: Maak de motoren manueel (met de sleutel). Houd de motoren voor de poort - zet ze bijvoorbeeld even vast met lijmklemmen. Beweeg de motoren van volledig uit tot volledig in met de poort mee. Zo kunt u de beste montagepositie van de motoren bepalen. 

2a. Let erop dat de Easyswing 2-aderig per motor moet worden aangesloten.
2b. Let erop de Granswing en Omniswing 5-aderig per motor moet worden aangesloten. 

3. Sluit in eerste instantie alleen de basis set aan. Nog geen extra accessoires en laat alle instellingen nog standaard. 

4. Vervolgens koppelt u eerst 1 handzenders en laat u de motoren inleren. 
https://www.hbopeners.be/c-2561244/handleidingen-poortopener/

5. De begin- eindpositie wordt bepaald door het maximale bereik van de motorarm of door een (bestaand) eindpunt waar de poort tegenaan loopt. U kunt ook speciaal ontworpen eindstoppen op de cilinders van de motoren plaatsen.  

 Bekijk onze productvideo's

Video's

© 2012 - 2024 HBopeners.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel